Huis verduurzamen: overzicht financiële mogelijkheden

In tijden van corona zijn Nederlanders flink aan het verbouwen geslagen. Ook duurzaamheid staat hierbij hoog in het vaandel. In 2020 steeg het aantal hypotheekaanvragen voor verbouwingen en verduurzaming met de helft; meer dan een half miljoen huizenbezitters vroegen hiervoor een tweede hypotheek aan. En het Nationaal Warmtefonds zag het afgelopen jaar een toename in aanvragen van de Energiebespaarlening, een tegemoetkoming vanuit de overheid om verduurzamen betaalbaarder te maken. De overheid stelt naast de Energiebespaarlening meerdere financiële regelingen en subsidies beschikbaar waarmee het verduurzamen van woningen voor particulieren en VvE’s aantrekkelijker wordt. Elk jaar verandert er wel iets aan deze landelijke regelingen. Wij zetten op een rijtje wat er in 2021 verandert en hoeveel subsidie er nog over is.

Er zijn genoeg regelingen, subsidies en leningen die verduurzaming bevorderen. Heb jij een huis met het energielabel F en wil jij graag naar een C, B of zelfs een A, maar heb jij niet genoeg eigen vermogen om hierin te investeren? Voor alle huiseigenaren hebben wij een complete lijst gemaakt met toereikende financiële middelen die je vanuit de overheid kunt verwachten als je van plan bent om te verduurzamen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *